Home > Tetamu > Manual Pembayaran kepada bilik yang telah ditempah. (paypal/kad kredit/ipay88/transaksi manual)

Manual Pembayaran kepada bilik yang telah ditempah. (paypal/kad kredit/ipay88/transaksi manual)

Anda diperlukan untuk log masuk ke atas akaun yang telah didaftarkan.

Selepas log masuk, klik 'Akaun' dan pilih 'Tempahan Keluar'


Maklumat mengenai tempahan yang telah dibuat akan dipaparkan. Status 'Menunggu Pembayaran' bermaksud bayaran masih belum dilakukan terhadap tempahan ini. Klik 'Maklumat Terperinci' 


Maklumat terperinci mengenai tempahan akan dipaparkan. Klik 'Bayar' untuk meneruskan tempahan atau klik 'Batal Tempahan' untuk membatalkan tempahan.


Maklumat pembayaran akan dipaparkan beserta pilihan cara pembayaran samada melalui 'Paypal', 'ipay88' atau secara manual/ pembayaran offline.


Pilihan 1: Paypal

Skrin login ke akaun Paypal akan dipaparkan dan bayaran boleh diteruskan.


Pilihan 2: ipay88

Sila pilih akaun bank yang menjadi pilihan anda untuk transaksi perbankan online atau pilih 'Kad Kredit (MYR) untuk membuat pembayaran melalui kad kredit.


Lengkapkan butiran kad kredit anda dan klik butang 'Proceed' untuk meneruskan pembayaran. Pilihan 3: Manual/ Pembayaran Offline

No. Akaun Bank bnb.my akan dipaparkan. Pembayaran boleh dilakukan samada secara 'Cash Deposit' ataupun 'Online Banking' ke atas akaun bank bnb.my (Art In Software Sdn Bhd). 

Setelah pembayaran berjaya, sila masukkan ID Transaksi beserta memuatnaik resit transaksi melalui butang 'Choose File' dan klik 'Hantar'.


Contoh ID Transaksi Maybank ;